Ekonomi

Size En Basit Şekilde Anlatıyoruz! İnternetten Zorunlu Deprem Sigortası Nasıl Yapılır?

DASK olarak bilinen zorunlu beyin sarsıntısı sigortası, tüm ev sahiplerinin sahip olması gereken sigortalar arasında yer alıyor. DASK, sarsıntı veya sarsıntı sonucu oluşan yangın, heyelan ve tsunami gibi durumlarda evinizin hasar görmesi durumunda, maddi zararınızın poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılanmasını sağlar. Peki, internet üzerinden ‘Zorunlu Deprem Sigortası’ nasıl yapılır? Haydi içeriğimize!

Öncelikle DASK için bir poliçenizin olması gerekiyor. Bunu çevrimiçi olarak kolayca yapabilirsiniz.

Deprem sigortası nasıl yapılır sorusunda fiyat ayırt edici bir kriter değildir yani evinizin DASK primleri sabittir. Farklı fiziki özelliklere sahip binaların DASK primleri farklıdır. Binaların bulunduğu deprem riskli bölge, yapı tarzı, brüt yüzölçümü gibi faktörler DASK fiyatlarını etkilemektedir. Bunun için bir sigorta şirketinin internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmanız gerekiyor.

DASK poliçe numaranız ile elektrik, su, doğalgaz başvurularınızı e-devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Zorunlu sarsıntı sigortası da kiracı için önemli olabilir. Özellikle DASK yapılmayan veya poliçe süresi dolan konutlara elektrik, doğalgaz ve su bağlanamaz. Bunun için mesken sahibinin DASK yaptırmış olması gerekmektedir.

Bina bilgilerinizi girerek sigorta priminizi öğrenebilirsiniz.

Sigorta yapılacak yerin adresi ve tapu fotokopisi, tapu sahibinin kimlik fotokopisi ve iletişim bilgileri, sigorta yapılacak binanın yaşını ve yapım şeklini gösteren belge, sigorta yapılacak binanın numarasını gösteren belge binadaki katlar, hasar durumu ve binanın kullanım amacı, meskenin brüt yüzölçümünü beyan eden belgeler ve sigorta şirketinize online olarak başvuru yapmanız. sen tamamla. Ödemenizi yaparak doğrudan sigortanızı oluşturmuş olursunuz.

Sigortalanacak binanın bilgileri aşağıdaki formda görünmektedir…

  • açık adres

  • Tapu bilgileri

  • yapım yılı

  • bina stili

  • Toplam kat sayısı

  • Hasar durumu

Sigorta yapılacak dairenin bilgileri aşağıdaki gibidir:

  • Brüt yüzey alanı (m²)

  • kullanım

Zorunlu Deprem Sigortası ile Konut Sigortası arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır.

Zorunlu sarsıntı sigortası her ev sahibi için zorunlu olan bir sigorta türüdür, konut sigortası ise isteğe bağlı olarak yaptırılmaktadır. Hatta söz konusu konutta zorunlu sarsıntı sigortası yoksa elektrik aboneliği dahi açılamıyor. Çok zorunlu ?

haber-beyagac.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu