Haber

İlhan Taşcı, Kılıçdaroğlu’nun Katıldığı Programda Yayınlanan TV100 Sedat Reklamından RTÜK’e Şikayetçi Oldu: “Tehdit Unsuru Taşıyor”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programda SADAT reklamı yayınlayan TV 100 hakkında suç duyurusunda bulundu. Taşcı’nın dilekçesi; Söz konusu ilanın yayınlanması açıkça ‘tehdit’ unsuru taşımaktadır” dedi.

CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı programda yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle TV100 kanalı üst kuruluna şikayette bulundu.

Taşcı, dilekçesini paylaştığı sosyal medya mesajında; “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayındayken paramiliter yapılanmayı ‘planlı’ tehdit görseli adı altında reklam yapan TV100’ün yayınının incelenmesi için RTÜK’e dilekçe verdim. RTÜK buna göz yumamaz, dedi.

Taşcı’nın şikayeti şöyle:

Uğur Dündar’ın sunuculuğunu yaptığı ve CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu ‘Uğur Dündar’la Haftanın Panoraması’ başlıklı programın 14.01.2023 tarihinde medya hizmet sağlayıcısında “TV 100” logolu yayını sırasında. , alt bant olarak bir reklam vardı. yayınlanan.

Söz konusu reklamda ‘Türk Savunma Sanayii Hizmet Sektörünün Yüzü’, Stratejik Danışmanlık Eğitim ve Lojistik Hizmetleri’ ibareleri, ‘SADAT’ isimli şaibeli örgütün logosu ve bazı ağır silahlı şahısların maskeli görüntüleri yer aldı. bir operasyon yürüttükleri izlenimi edinildi.

Paramiliter bir yapıyla ortaya çıkan söz konusu örgütün ‘Türk Savunma Sanayii’ içinde nerede olduğu netlik kazanmazken, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, kamuoyunu aydınlatmak için SADAT’a gitti. Bu örgütle ilgili olarak, ‘Türkiye asla paramiliter örgüt ve kurumların eline geçmeyecektir. . Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda karşımızda olan SADAT paramiliter bir örgüttür. ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanıydılar. Bu örgütün amaçlarının ortasında ise geleneksel olmayan savaş eğitimi yer almaktadır. Alışılmışın dışında bir savaş eğitimi verildiğine kamuoyunun dikkatini çekmek isterim. Yani sabotaj, baskın, pusu, yıkım, suikast ve terör. “Terör” Arapça’da “terör”, Türkçe’de “terör” olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu reklamın konuk olarak katıldığı programın yayını sırasında hafızalardan silinmeden yayınlanması açıkça ‘tehdit’ unsuru taşımaktadır.

“PLANLI BİR GİRİŞİM OLDUĞUNU KENDİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIYLA DOĞRULEDİ”

Ayrıca SADAT Lideri Melih Tanrıverdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, reklam görseli adı altında gerçekleştirilen tehdidin ‘planlı’ bir girişim olduğunu itiraf etti.

Adlarını gönüllü olarak verdikleri kişilere verdikleri silahlı eğitimin kime karşı kullanıldığını ve/veya kullanılacağını açıklamayan bir yapının şiddet içeren görseller içeren reklamını yayınlamak; 6112 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrası; Açıkça “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep ayrımı yaparak toplumda kin ve düşmanlığa tahrik edemez, kin ve düşmanlık duyguları yaratamazlar” fıkrasında yer alan “Şiddeti tahrik edemez veya aldatamaz” kararlarına açıkça muhalefet ‘. formlar. Söz konusu programa ilişkin yukarıda belirtilen Kanuni hususlar gereğince derhal bir değerlendirme raporu hazırlanmasını ve ilk Yüksek Kurul toplantısının gündemine alınmasını arz ederim.”

kadikoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu