Haber

CHP’li Ağbaba: EYT Meclis’e gelsin destek verip 1 saate kaldıracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emeklilik yaşı (EYT) kanun tasarısı Meclis’e gelir gelmez gerekli desteği vereceklerini belirterek, “EYT’yi getirin, takviyeyi 1 saate veririz, kaldırırız. 1 saat. Hodri meydanı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Veli Ağbaba, Odunpazarı Belediyesi’nin Pazaryeri ve Kültür Merkezi inşaatının temel atma törenine katılmak üzere kente geldi. CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Ağbaba ve Torun, bina önünde toplanan partililere hitap etti. Siyasi olarak yoğun bir dönemden geçtiklerini kaydeden CHP’li Seyit Torun, “Yoğun bir dönemden geçiyoruz, çok değerli bir dönemden geçiyoruz. Tarihin çok değerli bir dönemine tanık oluyoruz. Elbette bu günleri hep bitireceğiz. ,içinde bulunduğumuz bu olumsuzluklar ve kötü günler hep birlikte.Önümüzde çok değerli zamanlar var.Türkiye’de bir seçim var.Her seçim önemliydi ama 2017’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişten sonra önemini daha iyi anladık. Ülkemizde yarattığı tahribatı, bizleri nasıl ayrıştırdığını ve gün be gün bizi nasıl karanlığa sürüklediğini gördükçe bu seçimde bir kez daha sisteme onay vermeyeceğiz ve inşallah bu canavar sistemi bu sistemle ortadan kaldıracağız. seçim ve güçlenen demokratik parlamenter sistemi bu ülkede her zaman bir araya getireceğiz.Her zaman birlikte mücadele edeceğiz.Bu yolda en büyük gücümüz belediyelerimiz ve yerel yönetimlerimizdir.2019 yılında hep birlikte. , bu çok önemli. bir olayı gerçekleştirdik. Bugün Türkiye nüfusunun yarısından fazlasını biz yönetiyoruz, ekonomik büyüklük olarak yüzde 70’ini kontrol ediyoruz, turizm potansiyeli olarak 90’lardayız. Yerel olarak başardık, genel olarak da başaracağımızı umuyorum” dedi.

CHP’li Veli Ağbaba, emeklilik yaşı yasasının şu anda Meclis’e gelmediğini söyledi. Meclis’te her türlü desteği vereceklerini kaydeden Ağbaba, “EYT var. ‘Kasım’ dediler, ‘Aralık’ dediler, ‘Ocak’ dediler, ‘Şubat’ dediler. Hayır. AK Parti Grup milletvekilleri ‘Tarih veremiyoruz’ diyor. Neden birkaç çapulcu için aleyhinize yazılan yazıları bir kaç saate kaldırmıyor musunuz? ‘Kasımda, Aralık’ta çıkacak’ diyen siz değil misiniz? Daha bir şey gelmedi. Hala da durmaya devam ediyor” dedi.

Parti ziyaretinin ardından Ağbaba ve Torun, Odunpazarı Belediyesi tarafından Yenikent Mahallesi’nde yapılacak Pazaryeri ve Kültür Merkezi inşaatına geçerek temel atma programına katıldı. Programlarda genel başkan yardımcılarına CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Parıltı Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu